Uw honk voor gezelligheid, vertier,  kunstzinnigheid, muziek en plezier

vrijdag 29 sep om 20:30u

Rock Boerenol brengt Nederpop uit Gent met:

DIETER EN DE BAARD

zondag 1 okt 11u

Vernissage tentoonstelling beeldhouwer Luc De Man

tentoonstelling loopt tot 15 okt

woensdag 4 okt om 19u

Mosselen a la Didier

Ons collectief (delvers)


Veerle Van Der Gucht

Nele De Graeve

Bernadette Bracke

Gerda De Keyzer

Raf De Graeve

Moniek De Smet

Miek Duytschaever

Mieke Van Heddeghem

Jo Uyttendaele

Niek Doyen

Peter De Graeve

Hilde De Keyzer

Mie Raman

Andre Paeleman

Wim De Graeve

Achtergrond

Met het verdwijnen van steeds meer cafés in het Wetterse verschraalt een biotoop met hoge sociale waarde. Mensen vinden er gezelschap, plezier en troost, wisselen er verhalen en emoties uit, ontstressen er, en vinden er vrienden. Er zijn vele oorzaken op te sommen voor de teloorgang van dit typisch Belgisch ontmoetingscafé. Mensen vinden elkaar via de nieuwe media en thuis is verstrooiing allerhande 'only a fingerclick away'. Uitbaters kloppen vele uren voor pover gewin. 

Ook in dit café hebben de uitbaters van 'Den Achterklap' en 'Het Gesproken Dagblad' de duimen moeten leggen voor deze effecten, hetgeen spijtiggenoeg ten koste gaat van een toevlucht, of zelfs een tweede thuis voor veel klandizie. 

Enkelen van deze verweesden sloegen de handen in elkaar en vormden een collectief met als missie het café een nieuwe kans te geven.


Onze Aanpak

Dit 'collectief' laat ons toe alle dagen van de week andere uitbaters in te zetten die telkens hun eigen stempel te drukken op de ambiance. We willen zo ook het enthousiasme bewaren door werklast en ‘sleur’ per uitbater te beperken. Elkeen die het telraam meester is kan becijferen dat, met deze opstelling, persoonlijk gewin niet onze drijfveer is. Moge ook de belastinginspectie de cynische kwinkslag in de naam van onze afspanning herkennen.  

Onze Missie

We hopen wel met onze inzet uw gezelschap te verdienen en samen met u deugdelijke en plezante avonden te beleven. Ook het her-opwaarderen van uithuizigheid, uitgangsdynamiek en deugnieterij is een belangrijk objectief.


Ons Aanbod

Naast een aangenaam decor, een open sfeer, gezelschap, een luisterend oor en een vlotte dienst (drank en spijs) willen we u verblijden met regelmatige activiteiten, waaronder: muziekoptredens, film, gastronomische activiteiten, quiz, exposities en lezingen.

Het zaaltje staat (na facelift) opnieuw ter beschikking voor verenigingen en voor bescheiden feestjes.

Evenementen

Vrijdag 29 Sep 20:30 u

Rock Boerenol presenteert Nederpop uit Gent:

DIETER EN DE BAARD

Nederpop uit Gent. Dieter schrijft de nummers en De Baard doet de rest.

Voor wie houdt van Calexico, Johan Verminnen en Lucky Fonz III.

"Dieter & De Baard brengt Nederpop in vele gedaanten. Soms gelaagd, soms lichtvoetig. Met fijnbesnaarde teksten die doen lachen en huilen tegelijkertijd."

De Baard is een collectief van muzikanten uit Gent met een ruime bagage. Erik Lievens op keyboard studeerde Jazz-Pop Studio in Antwerpen, en heeft zijn eigen band Moustash. Hij is een multi-instrumentalist die zowel piano, gitaar als accordeon speelt. Klaas Van Heddeghem op bas volgde compositie op het Conservatorium van Gent. (B)Erik Heirman op drum vertoefde jaren in het blues milieu en is ook een begenadigd mondharmonica speler. Merijn Landuyt is gitaar leraar en heeft zijn eigen americana band People in Houses waar hij prachtige samenzang brengt met onder meer Koen Eeckhout. Die laatste durft al eens trompet te blazen op een nummer van De Baard. Dieter ten slotte knutselt de nummers, speelt gitaar en piano, en leerde zingen door goed te luisteren naar Elliott Smith. Samen vormen ze Dieter & De Baard.

Zondag 1 Okt 11 u

Vernissage tentoonstelling Luc De Man (t.e.m. 15 okt)

woensdag 4 okt om 19u

Mosselen a la Didier (18 Euro)

Prijslijst

Waar, wanneer, en hoe vind je ons:Neem contact met ons op


Neem gerust contact met mij op via e-mail voor al uw vragen.

contact

Locatie

Openingsuren

Sunday
11:00 - 00:30
Monday - Thursday
16:30 - 00:30
Friday - Saturday
16:00 - 00:30

Volg ons